Piippolaan nousee Suomen ensimmäinen omavarainen ympyräkylä (hyvät aprillit)

Piippolasta tulee Suomen ensimmäinen ympyräkylä, ympyrä on geologisesti paras vaihtoehto. Toimivuuden mallissa takaa se, että kylä voidaan jakaa kehiin, sekä sektoreihin. Omavarainen kylä saa kaiken käyttämänsä energian kestävää kehitystä suosivilla tavoilla, kuten vesi- ja tuulivoimalla, aurinkoenergialla sekä maalämmöllä. Kaiken ruoan kylä aikoo valmistaa itse keskustaan rakennettavassa farmikerrostalossa, joka on lähes loppuun asti automatisoitu. Tätä kutsutaan pystysuoraksi viljelyksi.

Kylän omavaraisuus takaa sen että kaikille kylän asukkaille riittää ruokaa ja koulutusta ja vapaa-ajan harrastuksia ilmaiseksi. Asuminenkaan ei tuota projektin valmistumisen jälkeen mitään kuluja.

Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2012 kesällä.

Ympyräkylä on Zeitgeist -liikkeen innoittama itsenäinen projekti, joka pyrkii ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen. Tällä tavalla maailmasta saadaan poistettua ihmisten pelko taloudelliseen epäonnistumiseen, sekä siitä koituvat riidat ja vahingot. Ihmiset saavat palvelut myös läheltä, eivätkä ne tuota kustannuksia rahan jäädessä pois kuvioista. Tunnettuja samanlaisia projekteja on mm. Jacque Fresco:n vetämä Venus-projekti.

 

Aihe(et): Kulttuuri & vapaa-aika, Terveys & urheilu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Facebook kommentit:

4 comments on “Piippolaan nousee Suomen ensimmäinen omavarainen ympyräkylä (hyvät aprillit)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>